Home Hallmark Stamps Happy Stamps gedrukt in offset - in offset-litho - Roland 700

Happy Stamps geprint - digital print Xerox 1000

In 2014 werd gelijklopend met de Happy Stamps een proef gedaan met speciale gelegenheid-strips. Eerste aanleiding waren de goede vooruitzichten voor de Rode Duivels bij het WK Voetbal in Brazilië.

In oktober 2014 werd er een kortstondige pilot uitgevoerd met vijf strippen [Puppies, Horizons, Happy Baby, Happy Love, This is Belgium] waarvoor ik helaas te laat op de hoogte was om deze te bemachtigen.



Daarentegen zijn sinds 2 maart 2015 8 nieuwe strips van 5 in verpakkingen van telkens 2 strips [in totaal 10 zegels per verpakking voor 8.20] in omloop: Happy Love, Happy Baby, Horizons en Puppies. In de beide eerste sets twee verschillende strips van 5 met dezelfde zegels, in de beide laatste sets zijn alle zegels verschillend. De bedoeling is dat na zo'n 3 maanden telkens een van de twee motiefreeksen vervangen worden door andere motieven.




De grote verrassing - en daarmee is ook een onverwachte impact op de filatelie ontstaan - is dat waar tot voor kort de afbeelding op een afscheurbare tab zaten, het scheurperforaat nu is verwijderd. Er is slechts één breed zegel!



Het idee erachter is dat vaak de gebruiker het "lelijke" logo er afscheurde en slechts de tab op de enveloppe plakte! En een tab alleen is GEEN frankering....

We hebben er nu 24 nieuwe Belgische postzegels bij gekregen. Hoe de catalogi daarmee gaan omspringen is nog volkomen duister en ook verzamelaars die niet alert hierop zijn dreigen een incomplete verzameling te krijgen.

Van de Happy Love, Happy Baby, Puppies en de Horizons motieven zijn er twee varianten: met scheurperforaat uit de pilot en nu de definitieve versie.





Overigens is het papier veel gladder en glanzender dan voorheen. In alle gevallen worden de sticker-vellen vooraf voorzien van perforaat door de in Schaan, Liechtenstein gevestigde drukkerij Gutenberg,.


Copyright © Printing Matters (Mail to the webmaster Rein Bakhuizen van den Brink)
Last updated on 17 juli 2015

Home Hallmark Stamps Happy Stamps gedrukt in offset - in offset-litho - Roland 700